Fyra sanningar och en lögn:

Det finns egentligen bara en person som kallar mig för Krakel på riktigt. ...Och det är bara ibland. ...I skrift.
Jag älskar rosa!
Jag är mörkrädd.
Jag vill skriva mig till ett nobelpris i framtiden.
Jag har ont i vänstertårna.


Miniljus i tunneln

Tillslut är det över, man är framme vid en återvändsgränd och det finns inget kvar att göra utom att släppa och gå vidare. Jag har aldrig varit bra på att släppa och gå vidare, jag hänger kvar tills det enda som finns kvar av mig är slamsor och tårar. Vissa kallar mig dum, själv föredrar jag kämpe. Just nu står jag i en sån där återvändsgränd, jag är mycket väl medveten om vad det rätta är, men jag har ingen lust att vara förnuftig. Det goda var så gott, trots att det onda var ondare. Här hänger jag nu, sakta men säkert glider mina fingrar och snart tappar jag greppet och då finns det ingen annanstans att falla än ner. Ner i avgrunden, men jag vill inte att det ska vara på det här sättet, jag vill att det ska finnas ljus. För så länge det finns hopp finns det alltid en gnutta ljus långt där borta i slutet av den mörka tunneln. Sen om det är min fanatsi som skapar ljuset eller om det är verkligt skiter jag i, ljust är det i vilket fall. Jag kommer aldrig att ge upp hoppet. En vacker dag ska vinnarsiffran vara högre än förlorarsiffran. En vacker dag ska jag segra i harpan!

Den här är nästan i klass med gubben som ramlar upp för rulltrappan (speciellt 1:17)


Läkerol: makes people talk



Det är en bild på innehållsförteckningen till läkerolasken jag precis åt upp. Näst längst ner står det att "överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt". Jag undrar hur personen som skrev innehållsförteckningen definierar ordet överdriven. Jag har konsumerat två askar idag och har inte märkt av någonting som kan liknas med laxerande effekt...

När jag tänker på att konsumera något överdrivet så tänker jag att man, i detta fall, drar i sig cirka 207 askar, eftersom det är en överdriven siffra. Vem köper ens 207 askar med läkerol? Framför allt: vem lyckas dra i sig 207 askar med läkerol utan att spy upp 97% av tabletterna?

Överdriven konsumtion av läkerol:
makes people shit.


Lägesrapport:

Jag har druckit tre koppar kaffe idag, eller förlåt; jag har druckit tre muggar kaffe idag. Tre varmchokladmuggar med koffein.  Jag brukar inte dricka kaffe...

Min alla hjärtans dag är räddad!


Saltvatten och snusk

Igår tittade jag på Dirty Dancing och grät. Jag grät när de tvingades lämna varandra för att Johnny fick sparken, sen grät jag ännu mer när han kom tillbaka och sa "Nobody puts baby in the corner.". Det var så vacker och de dansade så bra sen...

Okej, jag grät inte alls. ...Om jag ska vara helt ärlig så såg jag inte ens Dirty Dancing igår. Jag var på simträningen hela kvällen, sen läste jag lite innan jag somnade. Min tisdag innehöll varken saltvatten ur ögonen eller snusk dans på TV:n. Ibland ljuger jag så att tungan svartnar i munnen på mig.

Megaproblem

Jag har vatten i båda öronen. Det är jobbigt, för när jag hoppar på höger ben så åker vattnet djupare in i vänster öra och då måste jag snabbt hoppa över på vänster ben för att det inte ska fastna där och då åker vattnet tillbaka in i höger öra, men om jag inte hoppar över på det andra benet så kanske vattnet stannar i örat föralltid och då kommer du att kalla mig för vattenörat resten av mitt liv och det vill inte jag. Så här står jag nu och hoppar, höger sen vänster, vänster sen höger medans vattnet, det stannar där det är; i mina öron. Förstår du mitt problem nu? Mitt jättestora problem, förstår du det?

Ibland suger mitt liv verkligen lös balle!

Simma lugnt

Simmare knackar tränare på axeln några meter från badhuset.

Simmare: Jag har ropat ditt namn flera gånger ju!
Tränare: Jag lyssnar på musik.
Simmare: Jasså, jag som trodde att du dissade mig.
Tränare: Ja, alltså egentligen så pratar jag inte med simmare utanför badet.
Simmare: Äh... Jaha... Förlåt!

En Homer-rap

Jag hade så abnormt mycket luft i min mage nyss att jag såg gravid ut. Känslan efter den rapen jag avlade var en känsla värd att offra för. För en kort sekund föll ett ljus över världen och problem var inte ens ett ord längre. Livet hade en mening och för en kort sekund var jag lycklig. Rapen i sig var inte så pjåkig den heller. Till och med Karro, som avskyr mina rapar, hade inte kunnat undgå att dra på smilbanden av stolthet om hon hade hört den.

Attan! Jag är alltid ensam under mina storhetstider. Det känns meningslöst att vara stor om ingen är där och bevittnar det, för då tror du bara att jag hittar på när jag berättar om det.

Fundering

På ICA-butiken i fältöversten står semlorna i charkdisken.

Personen som ställde dem där...
1. ...var lat och orkade inte ordna plats på ett mer passande ställe.
X.
...tyckte att han/hon var rolig.
2. ...trodde att någon skrivit fel så att det egentligen skulle stå "vit köttgegga med bröd" istället för semla.

Allt för att undvika en pinsam tystnad

Igår pratade jag om en bil. Jag kallade bilen för "hon" och jag sa att jag var glad att hon var tillbaka.

Ibland skrämmer jag mig själv. Inte minst var jag tvungen att prata om en bil som om jag uppriktigt hade ett intresse för bilens välbefinnande, jag var också tvungen att referera till bilen som en människa.


Jag vet att Brum är en "han".
Det var inte Brum som jag pratade om.

Bloggförlust

Jag råkade radera mitt förra inlägg och jag kommer inte ihåg vad det stod, men jag kommer ihåg att jag var nöjd, vilket gör det till en ännu större förlust. Inlägget slutade i alla fall med en bild, så jag tänker avsluta det här inlägget med samma bild och sen tänker jag låtsas som om det är det inlägget som jag skrev igår och jag förväntar mig att du spelar med.


Logik

Kund: Vad smakar den där med hallon i?
Jag: Hallon.
Kund: Jaha... Men... Den där med apelsin då?
Jag: Den smakar apelsin.
Kund: Jasså! Så allt smakar typ vad de heter?
Jag: Ja. Citronen smakar inte kardemumma i alla fall.
Kund skiner upp: ...det var ju smart ju! Är det du som kommit på det?

Score! Två personer är förälskade i mig!


Komik

Eftersom jag börjar jobba tre vissa dagar så tappar jag lätt bort tiden då det är mitt på eftermiddagen. Därför har jag ett alarm inlaggt på min mobil som går klockan två dessa dagar, så att jag ska hinna ta mig till jobbet. Alarmsignalen lyder: 
"I don't wanna work today,
maybe I just wanna stay,
just take it easy cause there's no stress."
Så när det är dags för mig att göra mig redo för jobbet, då ropar min mobil ut det där. Den gjorde det nyss. Det min vän, det är humor!

Den där lilla detaljen

Hittade är jättebra minidator igår. Jättesöt och rosa är den. Verkligen perfekt för mitt mycket viktiga liv som kräver att jag alltid måste ha tillgång till en rosa dator. Det är nästan läskigt hur viktigt mitt liv är... Ja, läskigt är det.

Synd att jag inte tycker om söta rosa saker. Alls!

Pedagogik 100 poäng

Tränare: Skärp er! Ni får inte putta i varandra i bassängen. Träningen har slutat, gå och duscha.
Barn: Meh, vi är polare, vi skämtar bara.
Tränare: Det spelar ingen roll, ni får fortfarande inte putta i varandra i bassängen.
Barn: Han slog mig ju!
Tränare: Men slå tillbaka då!

Jag skriver "tränare" istället för "jag" eftersom det blir mindre uppenbart att det var jag då...

Meddelande...

...till dig som vistats på en av de platser som jag har sovit på det senaste halvåret:

Jag hittar inte min IFK-tjocktröja och jag vill ha tillbaka den och jag saknar den och det är faktiskt inte kul längre och jag kommer inte ihåg när jag hade den sist och därför kan jag inte gå tillbaka till den platsen för att hämta den och det tycker jag är tråkigt och du kanske kan hjälpa mig om du har tagit den för då skulle du kunna lämna tillbaka den så att jag skulle sluta vara ledsen över min försvunna tröja. Okej?

Konstaterande

Jag skrev ordet misslyckas i olika former tio gånger i förra inlägget, om man räknar med rubriken...

Konsten att misslyckas med att misslyckas

Jag slutade på simningen i och med förra terminens slut. Efter 15 år i samma klubb och på samma badhus så bestämde jag mig för att sluta. Ett träningstillfälle varade den där slutningen. Klubben är kort om tränare i och med min och några andras slutningar, så... Nu har jag i alla fall börjat igen.

Jag misslyckades med att sluta. Det känns som ett ganska stort nederlag måste jag säga eftersom vissa påstår att det är ett misslyckande att sluta och eftersom jag misslyckades med att sluta så betyder det att jag misslyckades med att misslyckas. Förstår du vilken misslyckad människa det gör mig till, jag klarar inte av att misslyckas.

Nu ska jag gå under jord och begrunda mitt misslyckade liv underifrån, sen ska jag till badhuset.


Grammatik

Det är kul om man råkar särskriva skumbanan till skum banan. Alltså en konstig banan. När jag tänker på en skum banan då tänker jag på en banan med mörka solglasögon och en halvrökt cigg i munnen som står i ett hörn och säger sarkastiska kommentarer med en raspig rökröst. En skum banan.

Särskrivning är underhållande.

Skoja inte att det blir jobbigt om jag har särskrivit någonstans i den här texten...

Låt den rätte växa upp

Jag kom nyss hem från bion. Vi såg "Låt den rätte komma in". Eller såg och såg, jag höll för ögonen mer än halva filmen. Det är stunder som dessa som jag frågar mig själv varför jag växte upp när jag istället hade kunnat sitta kvar hemma och titta på bollibompa.

"Låt den rätte komma in" borde för övrigt heta "se inte den här filmen".

Där jag bor heter det inte korvkiosk...


Do not try this at home

Jag drack precis fun light (du vet, den utan socker). Fast jag var för lat för att hälla i vatten i glaset också, så jag drack rent koncentrat istället. Det var inte gott!

Aha-upplevelse

Jag vill skriva något viktigt, något som får dig att öppna ögonen och tänka om. Jag vill att du ska sitta och nicka instämmande när du läser och när du är klar vill jag att du ska tänka "varför har jag inte tänkt på det tidigare" eller "den där tjejen är smart, hon har koll, hon vet vad hon pratar om". Förstår du vad jag är ute efter?

Visste du att de där plupparna som sitter på fickorna på jeans sattes dit av guldgrävare/vaskare eftersom deras fickor alltid gick sönder när de la ner guldet de fått fram? Man satte alltså dit plupparna för att fickorna skulle hålla för deras rikedommar. För visst har du alltid undrat vad de där plupparna är till för?!



Sen om man skulle fortsätta ha jeans om man satt på en rikedom är en annan fråga som jag kanske tar itu med en annan gång... Eller kanske inte alls.

Brev till mina simbarn

Hej barn (som egentligen är för stora för att kallas barn).
Tydligen så har jag inte alls slutat på simningen som jag trodde och också informerade er om förra terminen, ni blir alltså inte av med mig förän senare i vår. Ledsen för de falska hoppen om en bra vårtermin. Tänkte bara att ni skulle få veta det.
Vi ses på tisdag,
Simhitler.

Sanning

Det skulle vara en tjock lögn om jag påstod att jag tycker att det är varmt ute.

Jag har jobbat idag

Min pappa var ute och röjde tills två timmar efter midnatt igår berättade han för mig tidigare idag. Jag låg hemma och läste...

Om det hade varit den sista januari nu hade jag kunnat hitta på att jag haft en vit månad med flit, att mitt nyårslöfte var att inleda året med en vitmånad. Det är inte den sista januari idag, det är bara den 17:e. Jag har haft 17 vita dagar, fast inte med flit, jag har bara inte haft någon lust att korta antalet vita dagar. Dock känns det som om 17 är ett bra tal, varför vet jag inte, men idag sätter jag i alla fall stopp. Stopp!


Sms tisdag

I tisdags lagade jag mat till min kära familj. Klockan sju hade jag fått som tidpunkt och klockan tre minuter i sju stod maten på bordet och stearinljusen var tända. Klockan 8 minuter över sju satt jag fortfarande ensam vid matbordet...

Till: Pappa
(19:08)

Jag vet inte vad din klocka är, men min och fröken urs klockor har faktiskt redan passerat 7.

Jag kanske borde skaffa en ny familj...

Saker jag har tappat bort den senaste tiden:

Min ipodsladd.
Min kamerasladd.
Min mössa.
Mina ipren.
Mammas kofta.
Mitt ena örhänge.
Min pinkod.
Buylandos film.
Min mobilladdare.
Mitt förstånd.

Vad gjorde du i natt klockan 00.10?


14 januari

Okej, det här är läget: alla hjärtans dag är om prick en månad och jag har ingen karl att dela denna dag med. Det börjar bli lite brådis! Jag menar, vi måste lära känna varandra och jag måste gilla det jag lär känna och jag har ganska höga krav ska jag tala om för dig. Vissa kallar mig kräsen, så brådis är nog en underdrift... Så, om det finns någon frivilligt så vore det verkligen superschysst! Någon?

Jag var på topp igår!



Krakelpedia

118100s frågetjänst kan slänga sig i väggen. Det räcker ju med att skriva frågan här så får jag svaret. Jag testar igen: vad är meningen med livet?

En fråga till

Vad hände med bollibompa klockan sex på svt 1?

Jo, sånt här har man tid till att fundera över när man är deltidsarbetslös.

Fråga

Är det bara jag som undrar vart den där sportaffärskedjan "Go" tog vägen?

Det där lilla(!) ljuset i min vardag

Jag kan inte släppa taget och jag gör nu detta för att jag anser att varje människa på denna planet borde få chansen att ta del av detta. Därför lägger jag in klippet så att ni bara behöver klicka på play, ingen länk, inget väntande, inga konstigheter. Bara play!


Jag säger ju att mitt harpanspel är sönder!


Dåtid vs. nutid

När jag gick i grundskolan sprang jag alltid hem när skoldagen var över. Det första jag gjorde när jag kom hem var att sätta på TVn och sen satt jag där hela eftermiddagen. Då var eftermiddagen fylld med roliga komediserier och det blev nästan lite jobbigt ibland när två bra serier på två olika kanaler började samtidigt och man var tvungen att välja.

Idag är jag deltidsarbetslös och behöver inte springa hem på eftermiddagen. Det skulle jag inte heller göra om fallet var sådant att jag hade någonstans att springa ifrån, för idag finns det ingenting att titta på. Problemet med att välja vilket program jag ska se är sedan länge borta och idag slözappar jag istället från det ena skitprogrammet till det andra.

Det jag vill ha sagt är att det var bättre förr. Så mycket bättre!

SUBSTANS FRÅN ANUS PÅ FORMBRÖD

Nu kanske du undrar varför jag skrev så där i rubriken med versaler. Det var bara för att jag ville få din uppmärksamhet så att jag kunde tala om för dig att jag är sjuk och har haft en väldigt tråkig dag. Nu vet du det, då tar jag tillbaka det jag skrev i rubriken. Det var ganska jätteosmakligt.

God kväll.

Sötnos! Cravings!! Vill ha!!! Gaah!!!!


Jag körde aldrig...

Jag gick inte hem och såg på film efter jobbet igår. Jag ljög för dig. Fast jag tänker inte be om ursäkt för att jag ljög, eftersom jag hade mycket trevligare än vad jag skulle ha haft om jag inte har ljugit för dig. Nu ska jag vara hemma efter jobbet och se på film, fast inte ensam. Så jag är inte så ensam som du tror, faktiskt! Bara nästan.

Nu kör vi!

Nu har jag tvättat håret, rakat benen, tvättat öronen och jag har till och med sminkat mig (väldigt lite, men i alla fall). Jag är så redo för den här fredagen och jävlar vilken fredag det kommer att bli!
Först jobb och sen film, ensam. Inget kan slå den här fredagen. Inget!!


Lång-rad-av-svordommar-med-utropstecken-på-slutet

Jag är så trött på allt att jag skulle kunna gå in i badrummet och hänga mig i mina skosnören, som Sarah Kane gjorde. (Okej, det där var bara hemskt, respeklöst och okul för dig som inte hört mig berätta om min nyvunna kunskap om Sarah Kane).Det enda som stoppar mig är att jag har stövlar. Jag vet inte hur dina stövlar ser ut, men mina har i alla fall inga skosnören.

Inte ens gubben som ramlar upp för rulltrappan får mig på bättre humör just nu.

God natt.

Vad gör du "dagen efter"?



Spel

Mitt harpanspel på datorn är sönder! Jag har bara vunnit tre gånger och då har jag spelat i två timmar totalt idag. Det är sönder!

Förresten finns det en viss någon i min familj som inte vet vad tetris är. Jag nämner inga namn...

Ett ljus i vintermörkret

Rubriken är den töntigaste jag använt mig av i den här bloggen, men den är nödvändig. Igår uppenbarades nämligen detta mästerverk för mig. Jag skrattade tills jag grät, om och om igen. Idag skrattar jag minst lika mycket, jag kan inte hjälpa det. Klicka på länken nedan:
http://www.break.com/index/old-man-falls-up-escalator.html

Kulig tjej

Jag: Hejdå Jan-banan, vi ses imorgon.
Han: Snälla Linn, kan du inte sluta kalla mig för det?!
Jag: Okej då Janne-bannane.

Ibland är jag lite för rolig för mitt eget bästa. Folk börjar liksom förvänta sig att jag ska vara rolig när de hör från mig. Jag har prestationsångest hög som kaknästornet. Du förstår, va?

P.S.
När jag var liten trodde jag att det var en kakfabrik i kaknästornet och att man fick massa kakor när man åkt högst upp. Sen gick jag dit med mamma och lillebror och fick inget annat än en nyckelring föreställande en fjäril. Det är vad jag kallar besvikelse.
D.S.

Luncha

Jag åt gröt till lunch idag. Gårdagens gröt. När man tar ut gårdagens gröt ur micron ligger det som en gul hinna över gröten. Den ser inte speciellt aptitlig ut. När jag stod där med gröten i handen fick jag en impuls, en impuls att göra som Tjorven gjorde i Saltkråkan; leta reda på en lämplig kruka eller något liknande och hälla gröten där, sedan skulle jag lite busigt se mig omkring så att inget sett vad jag gjort för hyss... Jag hittade ingen lämplig kruka, så istället åt jag upp gröten. Sedan blev jag mätt och rapade. Högt.

När jag gick till jobbet i morse frös mitt snor till is

Det där som jag sa om att det känns som om jag bor i norrland... Jag tar tillbaka det. Det här är som att bo på nordpolen!

Jag bjuder på den här!


Dryg vs. ironiker

Jag vill också lägga upp fula bilder på mig själv med bildtexten "Jag bjuder på den här!". Det svåra är att jag inte har några bilder att bjuda på, jag är snygg hela tiden, vid varje fototillfälle, dygnet runt, 365 dagar om året, vissa år till och med 366 dagar. Det är skitjobbigt och det är synd om mig, för det gör att jag inte alltid har något att blogga om. Vanliga dödliga människor kan, vid bloggtorka, bara slänga upp en ful bild och skriva "Jag bjuder på den här!". Jag måste komma på ord att skriva ner... Lyckliga jävlar!

Bitterhet

Det här är som att bo i norrland eller uppsala eller på något annat kallt, nordligt ställe. Mina tår är stelfrusna och mitt ansikte är jag ännu osäker på om det är kvar. Det var en dum idé att promenera hem från gamla stan!

Det retar mig att jag svettades i Indonesien vid den här tiden förra året, för svett vet jag knappt vad det är längre.

Och om någon undrar så är kjolen jag har på mig för stor och i morgon ska jag jobba i 10 timmar och jag drack precis direkt ur mjölkpaketet.

Skitkyla!

Glöm inte att borsta tänderna ikväll



Det gjorde nämligen jag igår och det var inte nådigt att vakna med den beläggningen...

Rättvisa

I morse vaknade jag med en rynka mellan ögonbrynen och en enda fråga i mitt huvud. Varför är världen så orättvis? Om du tänker efter så klagar vi så mycket över så lite, du vet att det finns människor som har det sämre och ändå gör du inget åt saken, istället klagar du över dina små problem, som att du hade velat ha en extra köttbulle till middagen och nu måste somna hungrig. Vem gav dig rätten att klaga? Det finns de som har det 100 gången sämre och ändå stänger deras mun. Det finns människor som tvingas gå upp klockan åtta en lördagmorgon bara för att jobba och ändå inte klagar. Skäms du inte?

Jag tillhör inte den där skaran som inte klagar. Nu ska jag till jobbet och tycka synd om mig själv. Trevlig helg!

Mer kärlek åt folket!

När jag dricker alkohol blir jag kärleksfull. Jag berättar gärna för människor hur bra jag tycker att de är. Det kan bli pinsamt dagen efter, inte för att jag gör dumma saker, mer för att jag släpper orden lösa. Ett sagt ord kan inte tas tillbaka. Eller i mitt fall är det mer ett skickat sms kan inte tas tillbaka.

Men jag står för det, det är inte en speciellt kärleksfull värld vi lever i. Så jag ser mig själv lite som en suprehjälte som kommer in och gör världen till en lite bättre plats. Det är var jag är: en kärleksfull superhjälte som är här för att rädda världen. För utan kärlek dör man, tror jag.

Det var ett kärleksfullt nyår.

Jag vill lämna jordens yta

Punkt.

RSS 2.0