Simtisdag

En simmare står länge och samlar mod på enmeterstrampolinen. Tillslut hoppar han i...

Simmare
(förvånad): Oj, vad blöt jag blev!

Får jag chans på dig?

Ja
Nej
Kanske

Du kan kalla mig Mästerkocken i stövlar



Eller nej förresten, det kan du inte. Jag slängde mina stövlar i lördags...

Att krossa hjärtan på rutin

Hur många smällar kan ett hjärta ta innan det förblir krossat?
Hur lång tid tar det innan känslor fryser till is när de aldrig värme fått kännas vid?

Gång på gång ger du mig hopp. Gång på gång krossar du det, utan så mycket som en gnutta ånger i din blick. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att du gjorde det för nöjets skull, krossat mitt hjärta alltså. Fast å andra sidan; vem har sagt att jag bättre vet?

Det var femte gången gillt och med förväntningar höga som hus, med en exaltering som varit under konstruktion ända sedan jul stod jag där. Redo att möta lyckan. Redo att introducera mina känslor för värme.

Klockan halv åtta ikväll var det meningen att jag skulle ha sett "I väntan på Godot" med Persbrandt i huvudrollen. Hans motspelare blev sjuk cirka tio minuter före föreställningen och tvingades åka till sjukhus. Hans inhoppare kunde inte nås, de var tvungna att ställa in kvällens föreställning. Persbrandt sa att han var ledsen över detta. Jag gick hem och tittade på Narnia istället.

Besvikelse.


Men du ska inte känna dig skyldig, det är ingen fara. Mitt hjärta har krossats förut.

En tolkningsfråga

Vi hade en invasion av danskar på jobbet igår. Självklart var det jag som fick ta hand om dem, jag som knappt förstår skånska. På väg ut genom dörren efter att min arbetstid var slut blev jag stoppad;

Kollega: Linn, du är en riktig Stockholmstjej, det går inte att ungå att lägga märke till. Du skulle nog må bra att att bo i ett landskap som Skåne ett tag. Tänk på det i alla fall.

Var det där en pik?

Tro

Jag tror att allt man gör dåligt kommer tillbaka till dig. Så därför vill jag bara förvarna dig: jag var lite otrevlig mot en kille som gick in i mig på tunnelbanan i morse, alltså gjorde jag något dåligt och nu kommer det att komma tillbaka till dig.

Konstaterande

Idioten som kom på att earth hour skulle äga rum när det är bäcksvart ute borde på sig en hård spark i pungen alternativt ett nyp i gäddhänget!

Spring för livet, finnarna går till attack

Jag har precis smällt i mig en 100 grams marabou mjölkchokladkaka. Tydligen är marabouchoklad bland det värsta man kan äta om man lider av massiva finnattacker. Trots att det känns bättre för stunden när sockret kickar igång några slags låtsasendorfiner så att lycka inte är långt borta så blir det bara värre senare eftersom choklad inte tar bort finnarna, snarare får dem att trivas mer och gärna genomför idén om att föröka sig.
Jag åt precis 100 gram marabouchoklad och det hade varit en, rent ut sagt, korkad handling om jag hade varit en sådan person som led av massiva finnattacker. Tur för mig att jag inte är det då!

När jag var i London...

...besökte jag Antonia på jobbet en dag:


Fråga:

Va ska man ta livet av sig för om man ändå inte får höra snacket efteråt?

Att tygla sig själv

Stog i duschen med rakhyveln i handen och fick för mig att jag skulle raka av mig allt hår på huvudet. Jag gjorde det inte.

Ville skrika "hora" efter en kund, trots att jag aldrig använt mig av det ordet förut och utan att hon gjort något dumt mot mig. Jag gjorde det inte.

Ville sätta mig ner på golvet och gråta som ett barn på en restaurant i tisdags. Jag gjorde det inte.

Ville sjunga "moving mountains" falsk på tunnelbanan. Jag gjorde det.

Lågkonjunkturen kan slänga sig i väggen!

Det är bara att vi äter mer falukorv så är det problemet löst. Eller du kan ju göra det i alla fall, jag äter inte kött...


Snilleblixt

Om alla människor halverar sitt bilåkande (minst) och slutar äta oekoligiska varor så kanske vår värld inte går under lika snart som man nu förutspår. Det är ju skitenkelt! Att ingen har kommit på det än... De där viktiga människorna ska alltid göra allt så mycket mer komplicerat än vad det egentligen är.

Där hör du!

Det sprider sig, sa kärringen som sket i fläkten.

Lägesrapport:

Jag sitter och väntar på en smäll. En abnormt hög smäll, en sån som skulle få Dynamit-Harry att hoppa fram och säga "Vilket jädra smäll!". Förstår du storleken på smällen?
Efter smällen kommer jag att ha en ny tapet, hjärnsubstans kallas den.

Om du inte hajar så har jag huvudvärk, en sju helvetes sådan. Den har pågått sedan igår förmiddags om du vill notera det i din kalender.

Kvinnor som hatar killar

Jag har spenderat helgen med 16 killar. Inte män, killar. Mina simmare var alla killar i åldrarna 8-15. Om du inte redan visste det så lyssnar inte killar i åldrarna 8-15 på simtränare av motsatta könet. Jag kom nyss hem till Stockholm och om det är okej så tar jag min skit-på-dig-världen-tid nu...


Min skit-på-dig-fotograf-pose

Meddelande till världen

Jag har fattat att du inte vill att jag ska gå upp så här tidigt, men tyvärr har jag inget val. Så kan jag, snälla, få tillbaka varmvattnet nu så att jag slipper tvätta håret i kallvatten som jag gjorde i måndags när jag sist gick upp tidigt för att åka till London. Snälla!

Jag åker till Katrineholm nu och lär skitungar simma snyggare.


Hemma imorgon.

Fråga

När blir ett lamm ett får?

Ett kvävt hopp om en ljusare framtid

För cirka en minut sedan somnade mitt vänstra ben och jag blev oförmögen att gå. Nu kan det ju inte bli värre, tänkte jag strax innan det började klia på min högra öronsnibb.

Inget är så illa att det inte kan bli sämre
, glöm aldrig det.

Jag ska skaffa mig en ny pepp-inför-flyg-person...

SMS 16 mars

Till: X
(09:51)
Jaha, då ska man upp och leka med döden igen...

Från: X
(13:00)
Överlevde du? Annars så höll jag på hela förmiddagen med att gräva upp kablar från jorden. Jag hade lätt kunnat fixa plats för dig där.

Au Revoir, som de säger i Frankrike

Jag har en vän som heter Antonia. Antonia och jag har känt varandra hela långa livet, om man räknar bort de första två dystra åren vi spenderade utanför fostervattenbadet. För cirka tre och en halv månad sedan bestämde sig Antonia för att lämna mig för sydligare breddgrader. London. Nu ska jag åka till henne och göra hennes liv till ett tivoli, det enda jag kräver i utbyte är en sängplats. Är jag inte världens bästa vän?


Ni kan skita på er:

Ryanairs online incheckning.
Personen som kom på damm.
Personen som kom på astma.
Sladdarna under min säng.

Sen kan jag inte komma på fler. Låt mig återkomma.

Den fria viljan

Jag vill skriva om melodifestivalen igår. Om hur jag letade efter numret till skånska ambassaden för att ansöka om medborgarskap när Ugglas tog ledningen eftersom jag inte ville förknippas med Sverige om vi skickade henne till Ryssland. Jag vill också skriva om hur lycklig jag blev varje gång han sa "Bidrag nummer..." och musiken drog igång.

Och där gjorde jag det! Tänk vad härligt det är att göra som man vill.

Konsten att välja rätt strider

I fredags var jag busig. Jag var uppe jättesent trots att jag skulle upp jättetidigt och jobba dagen efter. In your face världen, jag gör som jag vill, sa jag och satte upp ögonlocken med tandpetare. In your face Linn, svarade världen dagen efter och jag ångrade bittert mitt val av strid.

Fredagen innan lördagen den 14:e


Självinsikt

Kollega: Vart tog hon vägen nu då?
Jag: Hon tröttnade på dig och gick hem.
Kollega: Suck. Ja, vem har inte gjort det?!

Lägesrapport:


Spring vänner, spring!

Domedagen är kommen, snön är bara början!

Meddelande till världen

Någon kanske hade kunnat tala om för mig att man inte går runt och slår folk med björkris på stan i Finland utan att bli utsatt för tillbakakaka...

Hej så länge då

Nu åker jag till Finland och slår folk med björkris.

På tisdag får du le igen, då är jag tillbaka.

En grattisdikt

Grattis Anonym på din födelsedag.
Jag hoppas att baksmällan är till behag.

Du är en rolig prick.
Trots att du har en dick.

Rosor är gula, violer är blåaktiga.
Anonym påstår att jag är konstig, blommor bör man vattna (om man inte vill att de ska dö alltså).

PS. Jag ritade en teckning också, men ett visst barn bestämde sig för att också rita på den teckningen och det hela slutade i finska vinterkriget på ett A4-papper.

En vanlig lördag

Vid sextiden på lördagar har jag min skit-på-dig-världen-tid. Jag är nyhemkommen från en heldag på jobbet, jag har stått upp i cirka åtta timmar i sträck, jag är hungrig och de känns som att hela världen är emot mig. När jag känner så där, blir jag som ett barn igen, en liten skitunge. Jag gör allt för att jävlas med min omgivning, likväl som världen. Jag är en stock så långt upp i röven att man får stickor i tungan och jag anstränger mig inte det minsta för att dölja det.

Sen får jag i mig lite mat, sitter och tittar på tv en stund och efter det är jag redo att göra lördagen värd sitt namn.

Fast just nu är jag mitt uppe i min skit-på-dig-världen-tid och nu ska jag äta frukost till middag, bara för att vara motsträvig.


Nu blir det åka av!

Nej vet du vad, det här går bara inte för sig längre. Nu är det dags att ta i med hårdhandskarna! Bantning är vad som står på programmet och målet är att gå ner 13,7 kilo innan nästa fredag. Är du med mig?

Lite hat

Personen som myntade uttrycket "kunden har alltid rätt" borde få sig ett rejält nyp i gäddhänget.

Telefonsamtal från i höstas

Pappa: Hallå.
Jag: Hej, två frågor...
Pappa: Ja?
Jag: Ett, vart är du?
Pappa: Borta...
Jag: Vart är borta?
Pappa: Inte hemma....
Jag: Nu låter du som jag när jag inte vill berätta att jag är hos en man...
Tystnad.
Jag: Pappa är du hos en man?

Torsdag(?)

Jag såg en tjej som hade munskydd på sig när jag var på stan idag, det kändes inte jättebra...

Meddelande till Sabina

Om du inte svarar på mina sms inom en timme tänker jag sluta äcklas av dig! Sen tänker jag hoppas att du aldrig kräks igen OCH jag tänker lägga ut vissa sälbilder på facebook.


Lägesrapport:

Just nu läser jag en bok som heter "Fördjupade studier i katastroffysik".

Skrämmer jag dig nu?

På en skala 1-10...

...har jag 0 lust att laga middag till mig själv.
...har jag -3 lust att gå till badhuset och lära skitungar streamline.
...har jag 12 lust att gå och lägga mig och läsa min bok resten av kvällen.

Hajar du, mina mätningar ligger till och med utanför skalans gränser, så extrem är min lust!

Privatliv

Okej hörru. Det är dags för mig att visa mitt sanna jag. Blotta min själ och släppa in dig på mitt liv. Det jag nu tänker tala om för dig är något som jag ser som otroligt privat och skulle uppskatta om du inte ställde några frågor, nu när jag äntligen tänker berätta det.

Är du beredd?
Håller du i dig?

Äsch, jag ska vara ärlig. Jag har ingen sådan integritets inkräktande sak att dela med mig av. Den där upptrappningen var bara ett tidsfördiv från min sida.

Alpfrukost

Mamma: Ska jag ta ett rött eller gult äpple?
Jag: Mamma, de gula äpplena är citroner.

Italienska alperna


Den där dagen:
1. Voltade jag baklänges och slog i huvudet, samt sträckte nacken.
2. Skulle jag sätta mig på hästen igen, vurpade igen och stukade tummen.
3. Skrek jag fula ord efter italienska skitungar i backen.
4. Åt jag kött.

Det där sista var en lögn.

Hemma igen

Strax innan vi gick på planet fick min lillebror ett sms från vår pappa där det stod att han skulle skippa första och sista åket...

Till: Pappa (16:56)

Jaha, så du har inget emot att jag bryter benen i första och sista åket? Tack, då vet jag vilket ditt favoritbarn är.

Från: Pappa (16:58)
Förlåt älskling. Du ska skippa alla åk.

RSS 2.0